Första utgång på fjället

Fredagen jobbade jag till halv 10, men eftersom vi hade varit effektiva och gjort nästan allt som skulle göras innan stängning så kom jag hem ca 10 över 9. Hann inte ens öppna dörren hemma, för där stod Jimmi med en öl i handen och Petra var redo för fest och de undrade om jag skulle hänga på. Ja visst sa jag och bytte om lite snabbt, sen blev det lite blanda dricka, jag hade bara sprit och sånt så jag tog av den polska drickan och blandade med apelsinläsk. Stegade sedan kanske 8 steg från vårt hus, förfesten var nämligen i huset bredvid.

Där var det lite kända ansikten, och några man inte sett förut. Satt där en timme och drack, kände efter jag druckit en del av mitt att kvällen kanske skulle bli lite svajig. Sedan blev det taxi för hela gruppen partyfolk till HC. När vi kom dit var det inte så mycket folk där, men det kom fler och fler. Svindyrt var det att gå in, tyckte jag iallafall eftersom jag bara hade 170 kr med mig i kontanter. 140 kr inträde och sedan en tjuga för att hänga i jackan, så jag hade bara 10 kronor kvar efter det. Men jag hade ju mitt kort som tur var.

Vi dansade på och drack men inte så farligt mycket tyckte jag. Jag har för mig om att jag bara drack en shot av nått slag som var grön, säkert en äppelshot, och sen 2 öl.

Sed var det uppträdande, Adam Tensta! WÖW! "That's my cool...."
Fan så bra! Rockade loss där bland folket.

Sedan efter det när vi stod och dansade så är det någon som blir puttad och ramlar på mig och Petra, och Petra får en massa öl över sig, och jag får lite jag med, han som ramlar frågar om jag är ok för han knockade mig lite i skallen. Jag tar mig för pannan och säger ja då jag är ok. När jag tar bort handen ser jag...nej det är jag inte alls, jag blöder ju!
Då måste hans glas ha träffat mig vid näsroten precis mellan ögonen, och jag får ett en centimeter långt jack där. Snyggt!

Vi går till toan för att torka lite blod och sen dras jag iväg bort till en av vakterna som tejpar mitt sår! Tack du snälla vakt!

Efter det blev det lite mer dans på dansgolvet, och jag fann nån karl, nej pojke, född 89 tydligen ( varför ska de alltid vara så unga för) och denna manliga figur var ifrån Vimmerby. Haha här kommer man upp hit och så träffar man en som bor nästgårds hemma typ. Anyway. Han var väl lite söt. Lär se honom igen eftersom har jobbar på lite grejer nere i huset där receptionen finns, och på tisdag är det julbord för fastighet/logi personal då lär han väl vara med också.

Sedan verkar festen vara slut, och vi börjar dra oss ut. Vi var fasen de sista som fick taxi från det stället. Stod där ett jäkla tag innan det kom någon.

Men tillslut så kom vi hem. Klockan var ganska mycket, kanske 4 halv 5 på morgonen.

Dagen efter skulle jag och Eva sticka till Mora och shoppa lite, dock var jag inte allt för piggelin för det, men det blev Mora iallafall tillslut. Eva fick köra dit, så jag sov lite i bilen. Det blev lite inhandlingar iallafall. Men det var jobbigt väder och väglag både dit och hem. Men vi klarade oss.

Nu imorse när jag vaknade upp och tittade ut hade det snöat en del och det snöar ännu. Mysigt! Dock är Anton ganska översnöad nu, så jag får borsta av honom innan jobbet ieftermiddag. Det blir jobb 14-21.30

Nu ska jag kanske ta aoch gå upp och göra mig iordning för dagens prövningar.

Pussis//Sashi



Jag och Petra på HC



Mitt jack





Adam Tensta


Oh my god, JAG har tränat på S.A.T.S!

Hejsan hopp!

Igår hade vi utbildning igen, mycket man ska kunna när man är i reception.
Efter det hade vi onsdagseftermiddagen ledig, så jag Eva, Petra och Sofia drog till gymmet! Det var rätt nice, lite fint och titta på, och då menar jag pojkar inte maskiner ;) Dit ska jag igen, snart, kanske redan imorgon fredag, innan jobbet, för jag början kl 14 till 21.30.

Idag har vi haft utbildning i DeDU, ja de' du gissa vad det handlar om. Vet inte om de vet vad förkortningen står för, men det handlar om klagomål och det man ska ändra eller förbättra eller byta ut i boendet.
Efter utbildningen blev det lite långlunch och sedan hade jag min första jobbdag!  Jobbade från 14 till 19. Vi många inne på repan, men det var jag Eva och Emma som var newbies, Jessica, mina ena sambo, är halvnewbie kan man säga, hon jobbade här på Lindvallen förra året men inte i repan som hon gör nu.

Nu sitter jag framför teven, Jimmi stimmar runt och dricker lite öl o firar att han inte jobbar mer den här veckan, Jessica sitter i soffan o glor teven, och Petra fixar mat som doftar mumma!

Jobbar som sagt imorn också till halv 10 så efter det va fan ska man göra då, fest på HC kanske!

Är ledig hela lördagen, så Eva och jag ska ta oss ner till Mora hade vi tänkt för att shoppa lite.

Lite trist väder här idag, töväder, så det är halt som fasen utanför huset där jag parkerade Anton.

Ja nu ska jag surfa vidare.
Pussis//Sashi

ERC

Det var det man skulle lära sig idag då!

Bokingssystemet på receptionen. Men innan det var vi ute hela förmiddagen och traskade runt på Lindvallen, bland alla olika boenden, stora, små, maffiga och mysiga. Kommer säkert ha träningsverk i hela kroppen efter denna promenad.

Sedan var det lunch och efter det blev det bokningssystemet.

Har inte så mycket mer att säga om dagen, sitter nu och mumsar på ett wienerbröd, lyssnar på Gessle och funderar på om det ska bli Harry's ikväll eller inte.
Vill ju gärna dit, eftersom det är första partykvällen kan man säga. Men vi ska ju upp tidigt imorgon igen, vid repan vid 8.00.

Well, well, pussis på er alla, från Sashis

Första dagen på Snöcentret



Inte så roligt väder imorse

Vaknade redan kl 4 imorse och trodde jag va försenad, men som tur var så kunde jag ju sova flera timmar till.

Vi skulle vara vid "repan" kl 9 för gemensam frukost, så jag och min sambo Petra åkte min bil bort dit.
Sen träffade vi de andra som ska jobba på repan som det ju heter här då.
Fick en rundvandring i huset där repan ligger, sen fick vi komma ner på lagret, där vi fick kläder! Det var det roligaste på hela dagen tror jag! Jacka, softshell jacka, thermobyxor, mössa, pannband, och några tröjor att ha på jobbet i repan. Dock var det ju lite bökigt att prova kläderna, pendlade mellan XS eller S i storlek, men landade på S i jackorna och XS i byxorna, jag menar är man en tvärhand hög så kan man ju inte har så långa byxor liksom.

Sedan skulle vi ut och gå, nästan hela vägen bort till vårt boende, till Wasastugan, där det fanns grejer man kunde hämta om man behövde typ glödlampor eller annat till personalboendet.
Det blåste rätt bra och snöade lite, eller bara yrde snö kanske, vem kunde se skillnad liksom.
På hemvägen var det iallafall medvind så då var det lättare att gå.

Sedan var det lunch och efter det blev det lite mer insikt innanför receptionen. Sedan efter det blev det lite fika och sen fick vi sluta dagen, för de tyckre väl att vi hade mycket att smälta efter dagen.

Jag och Petra drog till ICA och hon handlade lite mat, sen rullande vi hem till vårt "casa" 37:an.

Nu har jag hävt i mig lite mackor med tonfisk och majonnäs, mums, sitter nu och mumsar lite lätt på chips, inte bra med tanke på att jag ju hade lovat mig själv att träna när jag kom upp hit, eftersom man har gratis träningskort på S.A.T.S.

Well, får ta tag i det nästa vecka kanske, hehe.

Pussis//Sashis



Vi är så heta i våra nya ställ



Jackan




Thermobrallor



Softshell



Mysse och pannis



Jag med jobbkläder på




Ja, där har vi då mitt P-leg, scary

Söndagmorgon i Sälen



Såhär ser vyn ut från mitt fönster


Har sovit så gott inatt, jag är glad att jag tog med två extra kuddar, annars hade jag fått nackspärr AB.

Solen har kravlat sig upp över horisonten och det är finfint och inte ett moln på himlen, härligt. Ser lite kallt ut, så det blir väl att bylta på sig diverse kläder när man ska ut på upptäcksfärd.

Ligger fortfarande i sängen, skönt det ju. Ska ladda upp lite bilder från uppresan nu och det blir väl bilder under dagen vad det lider också.

Pussis//Sashis

Lindvallen-beware, Sasha is here!

Vaknade kl 06, styrde och ställde och packade in alla mina saker i bilen, men man fick ju se till att inte breda ut sig för mycket, Eva skulle ju få plats med alla sina saker och väskor också.
Sa hejdå till pappa och mamma och sen rullade jag vid kl 8. Hämtade upp Eva ca 20 i 9, och just då så började det falla lite kornsnö, perfekt-NOT när man ska köra bil en massa timmar. Sedan började det falla mycket snö, men det var bara en liten stund, sedan slutade det och vädret var fint.
Blev ju att turas om att köra, det var ju skönt så man slapp köra hela tiden. Stannade till i Lindesberg och käkade en god god pizza, sedan rullade vi vidare.

Kollade upp nätet på datorn i bilen och det gick fint det också. Kollade in på eniro hur vi skulle köra och det stod det var närmare att ta vägen via Mora, så så blev det. Kanske lite stuligt men men, klockan den gick och vi körde och körde.
Så plötsligt var man i Sälen och skulle ta av i rondellen mot SÄLENFJÄLLEN! Och första avtagsvägen var mot Lindvallen, yey!

Precis när vi hade parkerat vid Snöcentret så kom en bil och det var Gunilla, kvinnan som skulle träffa oss och guida oss till våra boenden. Först rullande vi bort till Evas ställe, mysigt, lite 60-70-tal över det hela. De skulle bo 8 pers i det huset så de hade ju typ 2 kyl o 2 frys.
Sen kom vi bort till mig. 2 pers som redan bodde där, en kille o en tjej. Skåning och Söderhamnare. Lär nog känna den, verkar helt ok. Kommer en tjej till imorgon tydligen så vi blir 3 tjejer och en kille. De som är här nu säsongade förra året tydligen, så de kan stället antar jag. Jag är värsta newbien, hoppas hon som kommer imorn är det också då.

Eva och jag ska bort till gästcentret och hämta personalleg imorn, och kolla över området lite. Får bli att få med sig kameran givetvis, men vet inte om jag kanske skulle ta med båda två för jag glömde visst min NIKON-laddare hemma på rumsgolvet, va fan gjorde den där, trodde den var med i kameraväskan men tydligen inte då. Mor o far får posta den när jag vet adressen hit.

Gud vad trött jag är nu, kommer nog sova som ett litet barn inatt.

Fan, har massor att packa upp nu, jag har bara bäddad sängen än, och packat upp datorn givetvis;)!
Får väl gå in på mitt rum snart och packa upp lite, gud så segt.

Ja då vet ni att jag överlevt resan upp, nu är det bara söndagen kvar sedan börjar äventyret!

Love ya all, mwaah mwaah//Sashi

Eva och jag stannade till i Brickebacken Örebro

Eva och jag stannade i Örebro/Brickebacken

Jag försöker mig på en gangster-pose

Försöker mig på nått..

Åkte igenom..

For genom Leksand

och tradig väg...

Tradigt

Morgonen innan avresa

Fredag idag, vädret är fint, det är bra eftersom vi ska in till stan och flyga lite idag.
Jag kommer inte kunna sova inatt, eller så sover jag som ett litet barn och vaknar alldeles för sent så Eva får frysa häcken av sig uppe i Kårtorp. Det vill vi ju inte.
Ska ut och hämta Anton sen efter Västerviksbesöket. Var nu en snäll Anton och krångla inte så himla mycket, ok!?

Känner på mig att jag kommer glömma en hel del kvar här iallafall, det är ju inte så att man bara kan sticka hem under en dag då man är lite ledig liksom. Det är 50 mil upp dit, som Västerås t.o.r. fast vägarna är sämre där uppe så tar längre tid.

Kommer väl stöta på minst 4 st jag känner eller känner till där uppe; Anna, Linn, Frida och Linnea.

Jaha, nu ska jag nog kravla mig ur sängen, sminka min nuna och sen ta på mig några trasor.
Vi skulle åka vid kl 10.

Häpp//Sasha

Här kommer några flygbilder



Planet fortfarande kvar i hangaren



Hultö



Loftahammar



Den klassiska bilden på speedwaybanan givetvis



Så var vi nere på marken igen då...

Så var det väl dags att skaffa sig en blogg då!

Nu när man ska upp till fjälls sa en kompis till mig att fixa en blogg så jag kunde skriva om allt som händer där och lägga ut lite bilder, och jovisst det blev till att göra så!

Är ju ganska så nybörjare på det här med blogg, fast jag lär mig väl, jag menar, hur svårt ska det vara?

Så var det torsdag då. Hela dagen har gått åt till att le och vara glad och trevlig, eftersom jag jobbat, 8.30 - 18.30. Det var sista dagen på macken för detta år. Lämnade nycklen borta hos casa de Reedman/Danielsson efteråt.  Skulle ta med en trea grädde och en stor cola, det gjorde jag, och ställde in det i kylen. Sen skulle jag öppna kylen igen, och visst faller colan ut och studsar ett par gånger också  så den blir riktigt mysigt skakad. Åh varför.
Anyway, sen stod jag och snackade med miss Reedman ett tag, för att sedan ta mig hemåt.

Sitter här och leker med min nya laptop, min första laptop. Men har även den andra datorn på, oj vilken prylfreak man är då.

Imorgon blir det en sväng in till stora staden Västervik. Ska upp i luften och flyga med far min, och ta lite bilder över våra domäner. Sen blir det väl att packa lite till, och sen måste jag träffa Annika; min halv-plast-brorsdotter. Men hon är nästan som min syster. Vi vet det mesta om varandra, efter det att hon flyttade upp till Västerås så fanns det inga hämningar på vad vi berättar för varandra, på både gott och ont.
Men du vet att en dag kommer jag chocka brallorna av dig, den dagen kommer jag lovar dig!!

Stor förväntan inför flytten upp till Lindvallen. Kommer man trivas, lär man sig jobbet snabbt, fester - blir det något sånt månne ;), finns det några heta grabbar där;;, ja det är mycket att fundera över.

Och på tal om ingeting alls. Har förhoppningsvis sålt mina första bilder förresten! Om nu inte de blåser mig, det får man ju inte hoppas, så skriver inte vilken förare det är förens jag fått pengarna. Men det är en svensk junior tror jag väl fortfarande han är iallafall. De ville ha bilder till en kalender och lite sponsorer. Måste dock bli mer benhård med priset, vad fasen, är det för dyrt, gå till någon annan då.

Och fick även förfrågan idag på FB av en annan yngre svensk förare, även han junior, om han kunde få köpa lite bilder till sponsorportfölj typ. Visst visst, härligt jag är en bil på väg. Så ska jag bara få mina pengar för bilderna jag hade med i SpeedwayStar för ett par månader sedan, och att jag får tidningen de var med i, sen är allt prima!

Jaha nu har jag babblat om sånt som inte intresserar en sate men det får ni dras med, så är det.

Så då ska jag nog avsluta första inlägget på min blogg.
Thanks 4 yr time!

Mwaah mwaah

//Sasha


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0